Autobuzul turistic al Bucureștiului

Pentru toți cei interesați să viziteze cele mai importante obiective turistice din capitala României București aceștia o pot face și cu ajutorul autobuzului turistic pus la dispoziție compania de transport public RATBV.

Linia turistică este deservită (în perioada primăvară - toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, fiecare având o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul celor mai importante obiective turistice din București. Autobuzele sunt prevăzute cu ghid audio oferit în limba română, engleză și franceză pentru a putea oferii o experiență plăcută câtor mai mulți turiști.

Ruta completă pe care o parcurge autobuzul Bucharest City Tour este următoarea:

Piața Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piața Presei.

Programul de funcționare a liniei turistice începe la orele 10:00 și se termină la orele 21:46.

Intervalul de succedare între două autobuze: aproximativ 20 - 25 minute.

Durata traseului: aproximativ 50 minute.

La plecarea din Piața Presei, autobuzul circulă pe Șoseaua Kiseleff în capătul căreia turiștii vor fi întâmpinați de către Arcul de Triumf, iar în paralel vor trece pe lângă Muzeul Satului. În Piața Victoriei, călătorii vor vedea Muzeul Țăranului Român, Muzeul de Geologie, Muzeul Grigore Antipa si Palatul Victoria – sediul guvernului României. În continuare pe Calea Victoriei traseul îi poartă spre Piața Revoluției cu vizionarea Ateneului Roman, a Muzeului National de Arta, a clădirii Bibliotecii Universitare Centrale, biserica Kretzulescu, Palatul Telefoanelor și Cercul Militar Național. Următoarea stație pe traseu este în fata Palatului CEC, vis-a-vis de care se observă Muzeul National de Istorie și Biserica Stavropoleos. Pe Bulevardul Libertății se poate vedea Palatului Parlamentului iar la Piatra Unirii, turiștii vor putea vedea fosta catedrala Patriarhală, Hanul lui Manuc, Curtea Veche și o parte din Centrul Vechi al orașului. Întoarcerea către punctul de plecare se face prin Piața Universității pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe lângă Muzeul Municipiului București, splendida clădire a Spitalului Colțea, alături de care se vede și Biserica Colțea, Teatrului National București și Universitatea.

Prețul pentru o călătorie este de 25 de lei pentru un adult, 10 lei pentru copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani și gratuit pentru copiii de până la 7 ani. Cardul de călătorie are o valabilitate 24 de ore de la prima validare a sa, iar validarea cardului este obligatorie la fiecare urcare în autobuz.

Achiziționare biletelor se poate face direct din autobuz, iar ca modalități de plată puteți alege plata în numerar sau cu cardul.

Pentru informarea turiștilor sunt disponibile flyere Bucharest City Tour, ce conțin informații generale, privind linia turistică și care sunt disponibile în camerele hotelurilor partenere, precum și în centrele de vânzare RATB, în punctele de informare turistică, în aeroport și în principalele gări din București.