5 obiective turistice din București

Bucureștiul este pentru toți cei care-l vizitează o experiență de neuitat, mai ales că odată descoperite obiectivele turistice din oraș fascinația pentru tot ce reprezintă capitala României este și ea mai intensă.

O adevărată aglomerație urbană și mereu în mișcare, Bucureștiul oferă numeroase posibilități de relaxare sau distracție. Începând cu atmosfera din centrul din centrul istoric, parcurile și lacurile din oraș și ajungând la numeroasele clădiri istorice cu arhitectură fascinantă.

1.     Centrul Istoric (Centrul Vechi)

Remarcabilă pentru clădirile istorice construite în stil neobaroc și neoclasic centrul istoric al Bucureștiului pare dominat de atmosfera epocii interbelice. Cochetele si întortocheatele străduțe sunt străbătute zilnic de zeci sau chiar sute de persoane. Aici ai posibilitatea să mănânci copios ori să te răcorești cu o limonada la una dintre cafenelele sau restaurantele construite la parterul numeroaselor clădiri unele chiar monumente cu o lungă istorie.

2.     Parcul Cișmigiu

Pentru frumusețea de a petrece timp liber în mijlocul naturii, Parcul Cișmigiu este considerat grădina de suflet a bucureștenilor. În acest parc departe de zgomotul urban îți poți petrece timpul într-o adevărată oază de verdeață și descoperi numeroase atracții în acest parc. Foișorul Fanfarei din Cișmigiu este locația în care diminețile sunt petrecute pe ritmuri de muzică clasică sau populară. Tot aici lacul Cișmigiu, este ideal pentru o plimbare cu barca sau cu hidrobicicleta. Iar în împrejurimi poți admira Grădina de trandafiri agățători, Izvorul lui Eminescu, toate aceste atracții fiind învăluite de aroma deosebită a trandafirilor și magnoliilor.

3.     Parcul Regele Mihai I

Dintre parcurile din București, Parcul Regele Mihai I denumit până nu demult Parcul Herăstrău, este cea mai populară locație din oraș. Clădit pe malul lacului Herăstrău, în anul 1936 într-o zonă mlăștinoasă a devenit de-a lungul timpului o zonă rezervată pentru odihnă, cultură, o zonă destinată sportului și distracției, cu terenuri și baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distracții pentru copii și cluburi nautice.

Acesta nu este doar cel mai mare parc din capitală ci și cel mai mare parc situat în interiorul unui oraș din Europa. Aici poți petrece o zi întreagă înconjurat de natură și nu te vei plictisi. Te poți plimba cu vaporașul, hidrobicicleta sau barca și vei putea vizita Acvariul Herăstrău. În plus, vei fi impresionat de modul unic în care apa limpede a Lacului Herăstrău reflectă Casa Presei și Sky Tower la apus. Tot acolo te vei putea plimba și prin Grădina Japoneză, care găzduiește unele dintre cele mai frumoase exemplare din parc, precum cireșii floriferi și salcâmul japonez cu ramuri plângătoare.

4.     Biserica Stavropoleos

Situată în centrul orașului București în spatele Muzeului Național de Istorie, Biserica Stavropoleos este o biserică ortodoxă construită în stil brâncovenesc. Numele acesteia este reprezentat forma românească a cuvântului grecesc Stauropolis, care se traduce prin „Orașul Crucii”. Biserica atrage atenția prin coloanele sale impozante de piatră, prin piedestalele deosebite și datorită meșteșugului sculpturilor realizate cu motive vegetale. Acestea exprimă o oarecare sensibilitate barocă și influențe orientale. Amploarea picturilor interioare și caracterul special al icoanelor atrag imediat atenția turiștilor aflați în căutarea celor mai sacre simboluri spirituale și teologice, în jurul lumii.

5.     Calea Victoriei

Calea Victoriei este una din cele mai importante artere situată în centrul Bucureștiului. Aceasta se întinde din Piața Națiunile Unite intersecția cu Splaiul Independenței până la Piața Victoriei și are o lungime de 2.700 de metri. Fiind una dintre cele mai vechi artere ale Bucureștiului aici se află impresionante clădiri istorice, foarte importante pentru patrimoniul arhitectural și cultural al României. Astfel, vei putea admira aici edificii precum Palatul Cantacuzino, care găzduiește Muzeul “George Enescu”, Casa Grădișteanu, Casa Vernescu si Palatul Romanit care, în prezent, adăpostește Muzeul Colecțiilor de Arta.

Acestea sunt doar 5 dintre obiectivele turistice pe care le poți vizita dacă ajungi în capitala României, București.